11. huhtikuuta 2018

Kevät-muisto

”On siis kevät, kuljen Hakaniemen rantaa, tuuli ei tuule, mutta sade kyllä jaksaa” Siis pätkä siitä Tavaramarkkinoiden kappaleesta, jossa tarjotaan salmiakkia.

Jostakin syystä laulu vie minut 90-luvun lopun Raaheen, lukioaikoihin. Ja paitsi etten ole Hakaniemen rannassa, vaan museon rannassa, niin myös sää on erilainen; ei sada, mutta tuulee Raahen kylmää merituulta. Mutta on kevät. Pakkaset ovat hellittäneet, lumi on pyöränrenkaiden alla harmaata sohjoa. Olen pyöräilemässä tornitalon mäelle, ehkä minulla on asiaa verotoimistoon tai postiin, ehkä ei ole. Tuolloin Raahessakin vielä oli sellainen ihme kuin postikonttori.

On kummallista miten laulut voivat palauttaa ihmisen vuosien taakse menneisyyteen. Siihen hetkeen kun talvi on juuri antamassa periksi, kun valinta talvitakin ja kevättakin välillä menee Murphyn lain mukaisesti pieleen, kun ei tiedä minkälainen tulevaisuus on edessä, mutta tuntee vahvasti että se on edessä. Tunne siitä, että tapahtui mitä vain, vaikka tarjottaisiin vain salmiakkia, ei haittaa vaikka pistäisi peliin koko elämän.

Nimim. ”Aski Pantteria, kiitos”

Kuva kirjoittajan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti